Grekisk pytt
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-08-28 Mängd: 6-8 portioner. Tid: 7 timmar.
Grekisk pytt
Ingredienser:

2 kg potatis
1 gul paprika
1 röd paprika
2 röda lökar
1 ask cocktailtomater
2 fläskfiléer (à ca 500g)
1 paket fetaost (200g)
1-2 tsk flingsalt

Marinad
1,5 dl rapsolja
1,5 dl soja
1 tsk sambal oelek
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt

Tillaga så här:

1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor.
2. Blanda marinaden och lägg fläskfilé-skivorna i marinaden i minst 6 timmar. Gärna över natten.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Skala och klyfta potatisen.
5. Skär paprikan i bitar och rödlöken i klyftor.
6. Blanda paprikabitarna och lökklyftorna med potatisen.
7. Häll några matskedar olivolja över rotsakerna och rör om.
8. Fördela rotsakerna jämnt i en djup ugnsform.
9. Låt fläskfilén rinna av och lägg fläskfilén ovanpå rotsakerna.
10. Dela cocktail-tomaterna i två delar och lägg dem mellan fläskfiléerna.
11. Strö över flingsalt.
12. Lägg in mitt i ugnen i 35 minuter.
13. Ta ut ur ugnen och smula över fetaosten över pytten innan serveringen.
14. Servera med en god tzatziki!

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/grekisk-pytt--63.html

Recept från Leta Recept © 2022
https://www.letarecept.se/