Författare: Johanna | Publicerat: 2011-08-30 Mängd: 8-10 st. Tid: 3 timmar och 30 minuter. |
25 g jäst
0,5 msk socker
1 msk salt
5 dl vatten
13 dl vetemjöl
1 msk olivolja
1. Lös jästen i vattnet. Tillsätt de andra ingredienserna förutom salt och 1 dl vetemjöl.
2. Kör degen på låg växel i 2 minuter och sedan kraftigt (mellanväxeln) i 6 minuter.
3. Tillsätt salt och arbeta ytterligare 6 minuter på mellanväxel. Degen skall bli lös.
4. Klappa ut degen med olivolja på händerna på en plåt insmord med olivolja så att den blir ca 25*35 cm och täck sedan med plastfolie.
5. Låt jäsa i ca 1 timme
6. Mjöla bordet och vänd plåten upp och ner så att "degkakan"blir så intakt som möjligt.
7. Skär ut 8-10 bitar ca 10*20 och lägg dem försiktigt på två plåtar. De ska se lite "fula" ut.
8. Låt jäsa i två timmar.
9. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 25 minuter.
URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/ciabatta--67.html
Recept från Leta Recept © 2024
https://www.letarecept.se/