Knäckig äppelpaj
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-09-06 Mängd: 6 portioner. Tid: 40 minuter.
Knäckig äppelpaj
Ingredienser:

5 stora äpplen
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i kastrull.
3. Blanda havregryn, socker, sirap, vetemjöl och bakpulver i en bunke.
4. Blanda i mjölk och det smälta smöret.
5. Skala och skiva äpplena.
6. Lägg äppelskivorna jämnt i en pajform.
7. Klicka ut pajdegen över äpplena.
8. Grädda äppelpajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pajen skall bli välgräddad och knäckig.
9. Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller gräddglass.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/knackig-appelpaj--69.html

Recept från Leta Recept © 2022
https://www.letarecept.se/