Kladdkaka
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-09-06 Mängd: 8 portioner. Tid: 30 minuter.
Kladdkaka
Ingredienser:

3 ägg
3 dl socker

2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 dl kakao
150 g margarin
2 krm salt

Tillaga så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
3. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om.
4. Blanda ner smält smör och rör om.
5. Smörj och bröa en rund ugnsform, t.ex. en tårtform.
6. Häll ner degen till kladdkakan i ugnsformen. Det kan vara lite svårt att få den att bli helt jämnt fördelad i formen, men det jämnar till sig i ugnen.
7. Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter. En kladdkaka ska vara kladdig. Kontrollera med en tändsticka efter 20 minuter - har den börjat stelna för mycket så ta ut den! Klasskakan är klar när den är torr på ytan.
8. Låt svalna. Den blir godast om den serveras kylskåpskall. Servera kladdkakan med grädde eller gräddglass.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/kladdkaka--70.html

Recept från Leta recept © 2019
https://www.letarecept.se/