Lingonsylt
Författare: Johanna Sandström | Publicerat: 2011-09-14 Mängd: 2 liter. Tid: 30 minuter.
Lingonsylt
Ingredienser:

2 kg rensade lingon
4 dl vatten
12 dl socker

Tillaga så här:

1. Rengör burkar (ca 4-5 stycken). Ställ ugnen på 100 grader och låt burkar och lock bli varma, torra och fria från bakterier i den varma ugnen medan du tillagar sylten. Använder du burkar med gummiring kan dessa tas lös och kokas.
2. Koka de rensade lingonen och vattnet i ca 10 minuter.
3. Tag bort eventuellt skum och tag grytan från värmen.
4. Tillsätt sockret lite i taget tills det löst sig.
5. Ös genast upp sylten i de varma glasburkarna ända upp till kanten och sätt på lock.

Hållbarhet lingonsylt
Lingon innehåller bensoesyra så man behöver inte tillsätta något konserveringsmedel för att få bra hållbarhet. Hållbarheten om du preparerar burkarna enligt ovan bör vara ca ett år.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/lingonsylt--73.html

Recept från Leta Recept © 2020
https://www.letarecept.se/