Lingonsylt med vanilj
Författare: Johanna Sandström | Publicerat: 2011-09-14 Mängd: 2 liter. Tid: 30 minuter.
Lingonsylt med vanilj
Ingredienser:

2 kg rensade lingon
4 dl vatten
15 dl socker
2 tsk vaniljsocker alt. vaniljstång

Tillaga så här:

1. Rengör burkar (ca 4-5 stycken). Ställ ugnen på 100 grader och låt burkar och lock bli varma, torra och fria från bakterier i den varma ugnen. Använder du burkar med gummiring kan dessa tas lös och kokas.
2. Koka de rensade lingonen och vattnet i ca 10 minuter.
3. Tag bort eventuellt skum och tag grytan från värmen.
4. Tillsätt socker och vanilj lite i taget tills det löst sig.
5. Ös genast upp sylten i de varma glasburkarna ända upp till kanten och sätt på lock.

Hållbarhet för lingonsylt
Lingon innehåller bensoesyra så man behöver inte tillsätta konserveringsmedel i lingonsylten. Hållbarheten är minst ett år om den förvaras svalt och burkarna har rengjorts enligt beskrivningen ovan.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/lingonsylt-med-vanilj--75.html

Recept från Leta Recept © 2024
https://www.letarecept.se/