Författare: Johanna Sandström | Publicerat: 2011-09-14 Mängd: 8 stora hönökakor eller ca 16 tekakor. Tid: 2 timmar och 30 minuter. | ![]() |
25g jäst, 1/2 paket
100 g smör
5 dl mjölk
2 tsk salt
4 msk sirap
(ev. 1 tsk finmald kardemumma eller brödkrydda)
4 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält margarin och blanda med mjölken. Värm till 37 grader. Häll ner i bunken.
3. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap och ev. smaktillsats. Blanda ner grahamsmjölet och därefter vetemjöl.
4. Arbeta degen - den skall bli lätthanterlig.
5. Låt degen jäsa under bakduk i minst 40 minuter, gärna längre.
6. När degen jäst klart delas den i så många kakor som önskas. 8 delar om större kakor och 16 om mindre.
7. Rulla och tryck ut dem så att de är ca 1 cm tjocka på bakplåtspapper på ugnsplåtar.
8. Nagga och låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
9. Sätt ugnen på 275 grader.
10. Grädda mitt i ugnen i ca 6-7 minuter. Kakorna ska bli ljust gyllenbruna. Låt kakorna svalna på galler.
URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/honokakor--76.html
Recept från Leta Recept © 2023
https://www.letarecept.se/