Kålpudding
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-10-02 Mängd: 8 portioner. Tid: 2 timmar och 10 minuter.
Kålpudding
Ingredienser:

Risgrynsgröt
1,5 dl grötris
3 dl vatten
0,5 tsk salt
7 dl mjölk

Köttfärsröran
1 kg köttfärs
3 ägg
3 dl mjölk
1 msk salt
2 tsk timjan

Vitkålsröran
2,5 kg vitkål
vatten till kokning
Salt
2 msk soja
0,5 dl sirap

Tillaga så här:

1. Koka risgrynsgröt. Koka grötris och vatten med salt i en kastrull under lock. Koka tills vattnet kokat in, ca 15 minuter. Häll på mjölken och koka sedan på svag värme under lock 40 minuter.
2. Bryn köttfärsen. Blanda ner lite avsvalnad risgröt, mjölk, lättvispade ägg, salt och timjan.
3. Skär vitkålen i små tärningar. Koka i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Häll bort vattnet. Rör ner soja och sirap i vitkålen.
2. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Smörj en djup ugnsplåt. Lägg i hälften av vitkålsröran.
5. Lägg i köttfärsröran ovanpå vitkålen i ugnspannan.
6. Bred över andra hälften av vitkålsröran.
7. Sänk temperaturen i ugnen till 200 grader och grädda i ca 60 minuter.
8. Servera med kokt potatis, brunsås och lingonsylt.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/kalpudding--84.html

Recept från Leta recept © 2019
https://www.letarecept.se/