Grahamsbullar
Av: Johanna | Inlagd: 2011-10-03 Mängd: 20 bullar. Tid: 2 timmar.
Grahamsbullar
Ingredienser:

50 g Smör eller margarin
4 dl mjölk
25-50g jäst (beroende på jästid)
1 tsk salt
2 msk sirap
3 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl

Tillaga så här:

1. Smält fettet och blanda med mjölken
2. Smula i jästen i den ljumma blandningen
3. Rör om och tillsätt salt, sirap och grahamsmjöl.
4. Arbeta in vetemjöl i lagom mängd tills degen känns lätthanterlig.
5. Jäs degen i 30-60 minuter beroende på vilket jästmängd som valts. Grahamsbröden smakar bättre i fall du tar 25g (1/2 paket) jäst, men måste då jäsas en stund extra.
6. Forma bullar av degen och låt dem jäsa 30-40 minuter.
7. Grädda grahamsbullarna i mitten av ugnen i ca. 10 minuter på 225 grader.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/grahamsbullar--86.html

Recept från Leta Recept © 2018
https://www.letarecept.se/