Risgrynsgröt
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-10-10 Mängd: 4 portioner. Tid: 55 minuter.
Risgrynsgröt
Ingredienser:

1,5 dl grötris
3 dl vatten
1 msk margarin eller smör
0,5 tsk salt
7 dl mjölk

Tillaga så här:

1. Koka upp grötris, vatten, salt och margarin i en kastrull.
2. Koka under lock på svag värme ca 10 minuter.
3. Tillsätt mjölken och rör om. Koka upp risgrynsgröten på nytt. Passa så det inte bränner fast eller kokar över. Koka på mycket svag värme ca 40 minuter.
4. Servera denna risgröt med mjölk, kanel och socker.

Tips!
Blir risgrynsgröten för tjock kan du späda med mer mjölk. Blir den för lös brukar det lösas genom att låta den svälla en stund extra.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/risgrynsgrot--88.html

Recept från Leta recept © 2019
https://www.letarecept.se/