Morotskaka
Författare: Johanna Sandström | Publicerat: 2011-10-14 Mängd: 8 portioner. Tid: 1 timme.
Morotskaka
Ingredienser:

2,5 dl neutral olja (t.ex. raps- eller solrosolja)
3,5 dl strösocker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
1 tsk kanel

Topping
200g naturell färskost (tex philadelphia eller cream cheese)
ca 50g ljummet smör eller margarin (kan uteslutas)
1,5 dl florsocker
Lite saft av en halv citron
2 tsk vaniljsocker

Tillaga så här:

1. Vispa ihop socker och olja.
2. Tillsätt de rivna morötterna och äggen ett i taget.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ned dem i smeten.
4. Häll smeten i en bröad form på ca 23 cm i diameter.
5. Grädda kakan i 200 grader längst ned i ugnen i ca 40 minuter. Den kan bli lite kladdig i mitten, men det är då den är som godast!
6. När kakan svalnat rörs toppingen ihop och breds över kakan. Smaka av så att du tycker att den är god. Mängden florsocker och citron kan justeras efter smak, men syran i citronen behövs för att det ska bli riktigt gott.
7. Låt kakan stå kallt en stund före serveringen ifall du vill att toppingen ska bli lite fastare i konsistensen.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/morotskaka--92.html

Recept från Leta Recept © 2024
https://www.letarecept.se/