Surdeg av råg
Författare: Johanna | Publicerat: 2011-10-30 Mängd: 10 surdegar. Tid: 4 dagar.
Bild på receptet saknas.
Ingredienser:

Dag 1
1 dl grovt rågmjöl
1 dl fingervarmt vatten

Dag 4
1 l fingervarmt vatten
1 liter grovt rågmjöl

Tillaga så här:

Dag 1
1. Rör ihop ingredienserna för dag 1 och ställ i rumstemperatur med bakduk eller folie över och låt stå så i 3 dygn, men rör om varje dag.

Dag 4
1. Tillsätt 1 liter fingervarmt vatten och en liter grovt rågmjöl.
2. Rör ihop till en lös deg som sedan får stå i ett dygn i rumstemperatur.

Dag 5
1. Nu är surdegen färdig och kan delas upp i 10 små burkar. Du kan baka på den direkt alternativt frysa in.

Hållbarhet på surdeg
I frysen håller surdegen ett helt år, men i kyl någon vecka. Innan den frysta degen används ska den ha tinat ordentligt, så ta fram den någon dag innan bakning.

Tips!
Vill du göra ny surdeg på sista burken startar du vid dag 4. Receptet kan halveras om en mindre sats önskas.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/surdeg-av-rag--95.html

Recept från Leta recept © 2019
https://www.letarecept.se/