Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-11-08 Mängd: 4 portioner. Tid: 20 minuter. | ![]() |
2 msk socker
1 msk potatismjöl
4 dl mjölk
1 ägg
2-3 msk vaniljsocker
1. Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en tjockbottnad kastrull.
2. Värm på svag värme tills såsen tjocknat. Vispa hela tiden för såsen får inte koka - då stelnar ägget och såsen skär sig!
3. Blanda ner vaniljsockret.
3. Häll gärna upp i ett annat kärl och låt svalna. Rör om då och då så att det inte bildas en hinna. Blir såsen för tjock går det bra att späda med ytterligare 0,5-1 dl mjölk.
4. Servera till efterrätter såsom pajer eller fruktsallad.
Tips!
Blanda med mindre mjölk så blir det vaniljkräm istället.
URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/vanlig-vaniljsas--97.html
Recept från Leta Recept © 2022
https://www.letarecept.se/