Vanlig vaniljsås
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-11-08 Mängd: 4 portioner. Tid: 20 minuter.
Vanlig vaniljsås
Ingredienser:

2 msk socker
1 msk potatismjöl
4 dl mjölk
1 ägg
2-3 msk vaniljsocker

Tillaga så här:

1. Blanda alla ingredienser utom vaniljsockret i en tjockbottnad kastrull.
2. Värm på svag värme tills såsen tjocknat. Vispa hela tiden för såsen får inte koka - då stelnar ägget och såsen skär sig!
3. Blanda ner vaniljsockret.
3. Häll gärna upp i ett annat kärl och låt svalna. Rör om då och då så att det inte bildas en hinna. Blir såsen för tjock går det bra att späda med ytterligare 0,5-1 dl mjölk.
4. Servera till efterrätter såsom pajer eller fruktsallad.

Tips!
Blanda med mindre mjölk så blir det vaniljkräm istället.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/vanlig-vaniljsas--97.html

Recept från Leta Recept © 2020
https://www.letarecept.se/