Klyftade rödbetor som sallad
Författare: Daniel Lind | Publicerat: 2011-11-08 Mängd: 6-8 portioner. Tid: 1 timme och 10 minuter.
Klyftade rödbetor som sallad
Ingredienser:

6-8 stora rödbetor, ca 800 gram
3 msk matolja
1 msk vinäger
1 pressad vitlök
1 förpackning frysta provensalska örter
1 krm salt

Ev. 100-200 gram fetaost

Tillaga så här:

1. Skölj och koka rödbetorna med skal i rikligt med vatten i 60 minuter.
2. Byt det kokheta vattnet mot nytt iskallt vatten. Innan rödbetorna svalnat så tas skalet bort genom att klämma på rödbetorna så att skalet lossnar under rinnande kallt vatten.
3. Klyfta rödbetorna och häll i en bunke.
4. Blanda olja, vinäger, vitlök och salt i ett glas. Häll över rödbetorna.
5. Blanda ner de provensalska örterna.
6. Röd om och strö sedan över smulad fetaost.
7. Servera som sallad till huvudrätter.

URL till detta recept: https://www.letarecept.se/recept/klyftade-rodbetor-som-sallad--99.html

Recept från Leta Recept © 2021
https://www.letarecept.se/