Nutella semifreddo

Nutella semifreddo

En hemgjord glasstårta med marängbotten och nutella.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Efterrätt

Mängd: 10 portioner.

Tid: .

Ingredienser

2 marängbottnar
4 ägg
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram Nutella

Till servering
Hallon

Tillaga så här

1. Separera äggulor i en skål och äggvitor i en annan. Vispa äggvitorna till hårt skum med 1 msk socker.
2. Vispa äggulorna med 1 msk socker tills det blir fluffigt.
3. Vispa grädden tills det går att bilda toppar med den.
4. Blanda ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda sedan ner den andra marängbottnen som du krossat till mindre munsbitar. Ringla ner Nutella som blir lite mer lättjobbad om du värmer den några sekunder i microvågsugn.
5. Lägg den första marängbotten i en form som passar så perfekt som möjligt (cs 25cm) och är åtminstone 10 cm hög. Fyll sedan upp formen med gräddblandningen.
6. Ställ in glasstårtan i frysen i minst 4 timmar innan servering.
7. Ta ut tårtan 30-60 minuter innan den ska ätas. Servera denna semifreddo gärna med hallon.

Fler bilder på Nutella semifreddo

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Smulpaj med äpplen
Rabarberpaj
Vanlig vaniljsås
Blåbärspaj
Saffranspannkaka

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.