Saffransris med kyckling

Saffransris med kyckling

En lyxigare kycklinggryta med krämig smak av saffran och paprika. I Spanien kallas denna rätt för arroz con pollo.

Kategori: Kyckling
Inlagd:
Av:

Mängd: 5-6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 4,5 dl vatten
  • 1 paket saffran
  • 3 tsk paprikapulver
  • 8 dl arborioris
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 3 skivor bacon, skurna i bitar
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 rkm salt
  • 500 gram passerade tomater
  • 400 gram kyckling, skurna i bitar
  • 1 flaska (33cl) ljust öl
  • 1 liter buljong
  • 1,5 msk citronsaft
  • 1 dl russin
  • salt och svartpeppar

Tillaga så här

  1. Blanda kokande vatten med saffran och 1 tsk paprikapulver i en stor kastrull.
  2. Häll ner det sköljda riset i vattenblandningen.
  3. Ta en ny lite mindre kastrull eller gjutjärnspanna och värm olivoljan i den. Tillsätt bacon, finhackad lök, hackad paprika, pressade vitlöksklyftor, spiskummin, salt och 2 tsk paprikapulver. Fräs i fem minuter.
  4. Tillsätt passerade tomater och kycklingen. Sänk värmen och koka under lock ca 20 minuter. Rör om då och då.
  5. Häll ner öl och buljong i kycklingröran och låt allt få ett uppkok. Tillsätt sedan russin, citronsaften och saffransriset. Koka upp på nytt och låt sedan sjuda 15 minuter. Rör gärna om då och då.
  6. Smaka av med eventuellt svartpeppar och salt. Låt grytan stå 10-15 minuter innan serveringen.

Fler bilder på Saffransris med kyckling

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Fler recept i denna kategori

Kycklinglasagne
Tacolasagne kyckling
Kyckling i ugn med soltorkade tomater och broccoli
Gryta på kyckling och kikärtor
Kycklingpaj med curry

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.