Asiatisk färs med vitkål och lime

Asiatisk färs med vitkål och lime

En enkel och smakrik asiatisk rätt med fläsk- eller kycklingfärs, vitkål, ingefära och lime. Perfekt att servera med ris och toppad med salladslök, jordnötter och koriander. Snabblagad och full av fräscha smaker!

Kategori: Kött
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs eller kycklingfärs
  • Neutral olja, till stekning
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk riven ingefära
  • 1 liten bit röd chili, finhackad
  • 200 g färsk vitkål, strimlad
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk flytande honung, ljus sirap eller socker
  • 1 lime, pressad saft
  • Salladslök, jordnötter och koriander till garnering
Servering
  • Kokt ris
  • Extra limeklyftor

Tillaga så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Stek färsen på hög värme tills den är genomstekt och fått fin färg.
  3. Tillsätt den finhackade vitlöken, riven ingefära och den hackade chilin till färsen. Stek ytterligare en stund tills dofterna släpps lös.
  4. Vänd ner den strimlade vitkålen i pannan och rör om så att den blandas väl med färsen och kryddorna.
  5. Häll i vattnet, fisksåsen, sojan och honungen. Låt allt småputtra i några minuter så att smakerna får gifta sig.
  6. Pressa över limesaften och rör om. Smaka av och justera eventuellt med mer fisksås eller lime efter smak.
  7. Garnera rätten med skivad salladslök, hackade jordnötter och färsk koriander.
  8. Servera genast med det kokta riset och extra limeklyftor vid sidan om.

Fler bilder på Asiatisk färs med vitkål och lime

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.