Chokladfondant

Chokladfondant

Chokladfondant är en klassisk drömdessert som ska vara mjukt rinnig inuti.

Kategori: Efterrätt
Publicerat:
Uppdaterat: 2022-02-15
Författare:

Mängd: 6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 150 g mörk choklad 70% (t.ex. Valrhona)
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 150 g socker
  • 3-4 ägg
  • 70 g mjöl

Tillaga så här

  1. Smörj ugnsfasta portionsformar med smör och pudra med socker.
  2. Blanda smör och ångsmält choklad.
  3. Vispa socker och ägg poröst. Häll ner äggsockerblandningen i smörchokladen och rör om.
  4. Vänd sedan ner mjölet i smeten.
  5. Häll upp smeten i formarna. Låt stå kallt i minst 10 minuter och grädda sedan i 180 grader i mitten av ugnen i ca 10 min. De ska vara lite fasta i ytterkant men helt rinniga i mitten, då är de perfekta.
  6. Servera denna fondant med färska bär och lättvispad grädde eller glass.
Om desserten inte ska ätas samma dag kan den frysas in ogräddad. När den sedan ska ätas så grädda fondanten i 180 grader i ca 15 min direkt från frysen.

Fler bilder på Chokladfondant

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.7/5 (3 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Efterrätt

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.