Chokladfondant är en klassisk drömdessert som ska vara mjukt rinnig inuti.
Kategori: Efterrätt Publicerat: 2019-08-14 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 10 portioner.
Tid: .
Ingredienser
250 g mörk choklad 70% (t.ex. Valrhona)
250 g smör
250 g socker
4-5 ägg
120 g mjöl
Tillaga så här
Smörj ugnsfasta portionsformar med smör och pudra med socker.
Blanda smör och ångsmält choklad.
Vispa socker och ägg slätt. Blanda och blanda med smörchokladen.
Vänd sedan ner mjölet i smeten.
Häll upp smeten i formarna. Låt stå kallt i minst 10 minuter och grädda sedan i 180 grader i ca 10 min. De ska vara lite fasta i ytterkant men helt rinniga i mitten, då är de perfekta. (Alternativt fryses och gräddas i 180 grader i ca 15 min direkt från frysen.)
Servera denna fondant med färska bär och lättvispad grädde eller glass.
Fler bilder på Chokladfondant
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!