Chokladfondant

Bild på receptet saknas.

Chokladfondant är en klassisk drömdessert som ska vara mjukt rinnig inuti.

Kategori: Efterrätt
Publicerat:
Författare:

Mängd: 10 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad 70% (t.ex. Valrhona)
  • 250 g smör
  • 250 g socker
  • 4-5 ägg
  • 120 g mjöl

Tillaga så här

  1. Smörj ugnsfasta portionsformar med smör och pudra med socker.
  2. Blanda smör och ångsmält choklad.
  3. Vispa socker och ägg slätt. Blanda och blanda med smörchokladen.
  4. Vänd sedan ner mjölet i smeten.
  5. Häll upp smeten i formarna. Låt stå kallt i minst 10 minuter och grädda sedan i 180 grader i ca 10 min. De ska vara lite fasta i ytterkant men helt rinniga i mitten, då är de perfekta. (Alternativt fryses och gräddas i 180 grader i ca 15 min direkt från frysen.)
  6. Servera denna fondant med färska bär och lättvispad grädde eller glass.

Fler bilder på Chokladfondant

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

Betyg: 0/5 (0 röster)

Fler recept i denna kategori

Nutella semifreddo
Knäckig äppelpaj
Smulpaj med äpplen
Rabarberpaj
Äppelpaj
Se alla recept i Efterrätt

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.