Fudge brownie

Fudge brownie

Kladdiga brownies som toppas med chokladtryffel. Godaste chokladbomben och perfekt för den som gillar en riktigt djup chokladsmak.

Kategori: Fikabröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 16 bitar.

Tid: .

Ingredienser

Brownie
  • 150 g smör
  • 2,75 dl strösocker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
Chokladtryffel
  • 150 g mörk choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • Några nypor flingsalt

Tillaga så här

Brownie

  1. Sätt ugnen på 160 grader. Täck bottnen på en bakform, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper och vik upp längs kanterna cirka 4 centimeter.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda ner socker, kakao, vaniljsocker och salt.
  3. Vispa ner ett ägg i taget, men var noga med att blandningen inte är för varm så att äggvitan koagulerar. Blanda ner vetemjöl och rör ihop till en jämn smet.
  4. Fördela browniesmeten jämnt i bakformen och grädda den mitt i ugnen i 20–22 minuter. Den bör vara kladdig, men inte fastna på en tändsticka om du testar att stoppa ner en sån. Låt browniekakan svalna.
  5. Ta ut kakan ur formen, vänd den upp och ner och dra bort bakplåtspappret.

Chokladtryffel / Fudge

  1. Bryt choklad och lägg den i en skål. Koka upp grädde och häll den varm över chokladen. Låt stå i några minuter tills chokladen har smält. Rör ihop till en slät och fin tryffel. Täck skålen med chokladtryffeln (med t.ex. en tallrik) och låt stå i rumstemperatur tills den svalnat.
  2. Bred den avsvalnade tryffeln ovanpå browniekakan och strössla flingsalt över. (Om tryffeln är för lös är den troligtvis för varm och kan därför kylas ned i t.ex. kylskåpet en stund för bättre konsistens.)
  3. Låt browniekakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt, ca 30 minuter. Skär sedan i 16 bitar. Kom ihåg att brownies bör serveras nästintill rumstempererade för bästa smak.

Fler bilder på Fudge brownie

Bild 2 av Fudge brownie

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.7/5 (6 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Fikabröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.