Gratäng med köttfärs och ris

Gratäng med köttfärs och ris

En alltiett gratäng med köttfärs, ris och krämig ostsås. Ett gott alternativ till lasagne!

Kategori: Kött
Inlagd:
Av:

Mängd: 5-6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 msk margarin
  • 1 gul lök
  • 3-400 g köttfärs
  • 1 förpackning krossade tomater (500 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 små vitlöksklyftor
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
Ostsås
  • 2 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 krm vitpeppar
  • 1-2 dl riven ost
  • 3 krm salt

Tillaga så här

  1. Skölj och koka riset med vatten och salt.
  2. Bryn löken och köttfärsen i margarin.
  3. Rör ner krossade tomater, tomatpuré och de pressade vitlöksklyftorna. Salta och peppra. Låt puttra på svag värme medan du gör ostsås.
  4. Gör ostsåsen: Smält margarinet i en kastrull och häll i mjölet. Låt fräsa en liten stund, men låt det inte få färg.
  5. Häll i mjölk och låt koka upp. Koka på svag värme 5 minuter. Krydda och salta.
  6. Ta ostsåsen från plattan och rör ned den rivna osten.
  7. Ta fram en ugnsform ca 20x30cm och fördela ut hälften av riset jämnt i formen.
  8. Därefter fördelar du all köttfärs jämnt över ugnsformen. Sedan lägger du den andra hälften av riset överst jämnt fördelat.
  9. Häll över ostsåsen och grädda gratängen i ca 30 min i 200 grader i nedre delen av ugnen.

Fler bilder på Gratäng med köttfärs och ris

Bild 2 av Gratäng med köttfärs och ris

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Fler recept i denna kategori

Gryta med curryris och korv
Broccoligratäng med korv
Köttfärspaj enkel
Grekisk köttfärslimpa med tomatsalsa
Skinkgratäng med tomater

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.