Gratäng med köttfärs och ris

Gratäng med köttfärs och ris

En alltiett gratäng med köttfärs, ris och krämig ostsås. Ett gott alternativ till lasagne!

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Kött

Mängd: 5-6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

3 dl ris
6 dl vatten
½ tsk salt

2 msk margarin
1 gul lök
3-400 g köttfärs
1 förpackning krossade tomater (500 g)
1 msk tomatpuré
2 små vitlöksklyftor
2 krm salt
1 krm svartpeppar

Ostsås
2 msk smör
2,5 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 krm vitpeppar
1-2 dl riven ost
3 krm salt

Tillaga så här

1. Skölj och koka riset med vatten och salt.
2. Bryn löken och köttfärsen i margarin.
3. Rör ner krossade tomater, tomatpuré och de pressade vitlöksklyftorna. Salta och peppra. Låt puttra på svag värme medan du gör ostsås.
4. Gör ostsåsen: Smält margarinet i en kastrull och häll i mjölet.
Låt fräsa en liten stund, men låt det inte få färg.
5. Häll i mjölk och låt koka upp. Koka på svag värme 5 minuter. Krydda och salta.
6. Ta ostsåsen från plattan och rör ned den rivna osten.
7. Ta fram en ugnsform ca 20x30cm och fördela ut hälften av riset jämnt i formen.
8. Därefter fördelar du all köttfärs jämnt över ugnsformen. Sedan lägger du den andra hälften av riset överst jämnt fördelat.
9. Häll över ostsåsen och grädda gratängen i ca 30 min i 200 grader i nedre delen av ugnen.

Fler bilder på Gratäng med köttfärs och ris

Bild 2 av Gratäng med köttfärs och ris

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Gryta med curryris och korv
Grekisk pytt
Skinkgratäng med tomater
Kålgryta som smakar kåldolmar
Enkla köttfärsbiffar

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.