Köttfärspaj enkel
Krämig och fräsch köttfärspaj. Enkel, snabblagad och god med frasig pajdeg.
Kategori:
KöttPublicerat:
2012-05-16Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
Pajdeg:- 3 dl vetemjöl
- 3 msk vatten
- 150 g margarin
Äggstanning:- 3 ägg
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 0,5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 350 g köttfärs
- ev 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl tomatpuré
- 1-2 tsk oregano
- salt & peppar
- 2 tomater
- 2 dl riven ost
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda vetemjöl, margarin och vatten i en bunke.
- Bred ut degen i en pajform. Förgrädda i 10 minuter i ugnen.
- Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar.
- Fräs köttfärsen med pressad vitlök och eventuellt hackad gul lök.
- Blanda ner tomatpuré och oregano i köttfärsen. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll pajskalet med köttfärsen jämnt fördelat. Häll över äggstanningen.
- Skär tomaterna i skivor och fördela de över hela köttfärspajen.
- Strö den rivna osten över pajen.
- Grädda i ugnen tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg, ca 30 minuter.
Fler bilder på Köttfärspaj enkel
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar