Gryta med curryris och korv

Gryta med curryris och korv

Snabb allt i ett-gryta som ger mycket mat och passar en barnfamilj.

Kategori: Kött
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4-5 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • olja till stekning
  • 4 dl långkornigt ris
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk gurkmeja
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 400 g falukorv
  • 1 burk majs (ca 300 g)
  • 0,5 dl gräslök
  • Till servering
  • 1-2 dl matlagningsyoghurt

Tillaga så här

  1. Skala och hacka löken. Riv moroten på rivjärn. Fräs lök och morot i en större kastrull eller hög gjutjärnspanna i 3 minuter. Tillsätt ris, curry och gurkmeja. Fräs ytterligare 2 minuter under omrörning.
  2. Tillsätt vatten och salt. Koka upp och låt koka på svag värme under lock 20 minuter.
  3. Tärna falukorven och häll ner den och majsen i kastrullen. Låt allt värmas någon minut.
  4. Klipp över lite gräslök innan servering.
  5. Servera korvgrytan med en liten klick yoghurt.

Fler bilder på Gryta med curryris och korv

Bild 2 av Gryta med curryris och korv

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.