Kålgryta som smakar kåldolmar

Kålgryta som smakar kåldolmar

En kålgryta som smakar som vanliga kåldolmar. Borde heta snabba kåldolmar.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Kött

Mängd: 5-6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

1 gul lök
4 msk matolja
300 g köttfärs
600 g vitkål
2 msk färsk dill
1-2 tsk soja
1 msk ljus sirap
2 buljongtärningar
1 krm salt
2 krm svartpeppar
4-5 dl vatten (ev. mer om du kokar utan lock)

Till servering
3 dl jasminris
lingonsylt

Tillaga så här

Detta är egentligen en kålgryta, men eftersom det är samma ingredienser som till kåldolmar så smakar det precis som kåldomar i munnen!

1. Skala och hacka löken. Fräs löken i 2 msk olja i en hög stekpanna eller gjutjärnsgryta. Tillsätt köttfärsen efter 2 minuter. Fräs lök och köttfärs i ca 5 minuter. Smula ner buljongtärningarna medan du fräser. Häll upp lök och köttfärs på ett fat.
2. Strimla vitkålen. Kom ihåg att skära bort den träiga rotstocken. Fräs vitkålen i 2 msk olja i gjutjärnsgrytan i ca 15 minuter under lock. Häll i lite vatten åt gången så att det aldrig blir torrt i botten. Rör om så att det inte bränner fast i botten.
3. Blanda i köttfärs och löken. Blanda ner dill, svartpeppar, soja, sirap och salt. Smaka av.
4. Låt allt koka ihop sig ca 5 minuter.
5. Servera med jasminris och lingonsylt (eventuellt även matlagningsyoghurt eller crème fraiche). Smakar precis som kåldomar, men går betydligt snabbare att tillaga!

Fler bilder på Kålgryta som smakar kåldolmar

Bild 2 av Kålgryta som smakar kåldolmar

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Kålpudding
Korvstroganoff, gräddig
Kasslergratäng med grönsaker och ris
Grekisk köttfärslimpa med tomatsalsa
Korvstroganoff

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.