Rosta hasselnötter själv i ugnen. Snabbt och gott tilltugg, i müslin eller som snacks.
Kategori: Godis Publicerat: 2019-10-04 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 200 gram.
Tid: .
Ingredienser
200 g hasselnötter hela naturella
Tillaga så här
Sätt ugnen på 180 grader. Sprid ut hasselnötterna på en ugnsplåt. Tänk på att hasselnötterna inte får läggas för tätt. Då är det bättre att rosta i flera omgångar.
Rosta nötterna i ca 15 minuter. Rör om bland nötterna cirka var 5:e minut. Tänk på att inte rosta nötterna för länge, då det är bättre att rosta dem för lite än för mycket. Jag upplever att de fortsätter att rostas en stund efter att de tas ut ut ugnen också. Rostningstiden varierar även från ugn till ugn.
När nötterna tappar skalet och blir glansiga börjar de bli färdiga. Lägg nötterna i en kökshandduk och omslut nötterna med handduken. Krama om nötterna och rör om i handduken så att de resterande skalresterna lossnar från hasselnötterna. Du kan få jobba lite för att få bort alla skalrester, men jag tycker att det inte gör något att lite skal finns kvar.
Fler bilder på Rostade hasselnötter
Diskussion och synpunkter (1 kommentarer)
Evin skrev 2020-02-07:Detta var sååå gott! Tack för receptet!