Rostade hasselnötter

Rostade hasselnötter

Rosta hasselnötter själv i ugnen. Snabbt och gott tilltugg, i müslin eller som snacks.

Kategori: Godis
Publicerat:
Författare:

Mängd: 200 gram.

Tid: .

Ingredienser

  • 200 g hasselnötter hela naturella

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Sprid ut hasselnötterna på en ugnsplåt. Tänk på att hasselnötterna inte får läggas för tätt. Då är det bättre att rosta i flera omgångar.
  2. Rosta nötterna i ca 15 minuter. Rör om bland nötterna cirka var 5:e minut. Tänk på att inte rosta nötterna för länge, då det är bättre att rosta dem för lite än för mycket. Jag upplever att de fortsätter att rostas en stund efter att de tas ut ut ugnen också. Rostningstiden varierar även från ugn till ugn.
  3. När nötterna tappar skalet och blir glansiga börjar de bli färdiga. Lägg nötterna i en kökshandduk och omslut nötterna med handduken. Krama om nötterna och rör om i handduken så att de resterande skalresterna lossnar från hasselnötterna. Du kan få jobba lite för att få bort alla skalrester, men jag tycker att det inte gör något att lite skal finns kvar.

Fler bilder på Rostade hasselnötter

Bild 2 av Rostade hasselnötter

Diskussion och synpunkter (3 kommentarer)

Anna skrev 2022-12-03:
Tack för tipset med salladsslungan. Jag skakade den också mellan körningarna och fick nästa alla nötter skalfria! Med handduk har jag alltid misslyckats.

Annika skrev 2021-04-23: Istället för att sätta nötterna i kökshandduk så kan man köra dem i potatis- o salladsslunga. I min så körde jag först med potatisdelen, då ramlar några ner i bunken men det är bara att tar upp det som sista moment o köra med salladsdelen. Så smidigt!

Evin skrev 2020-02-07: Detta var sååå gott! Tack för receptet!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.9/5 (29 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Godis

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.