Rostade cashewnötter

Rostade cashewnötter

Saltrostade cashewnötter är ett supergott och enkelt snacks, tillbehör eller topping till mat.

Kategori: Godis
Publicerat:
Författare:

Mängd: 200 gram.

Tid: .

Ingredienser

  • 200 g cashewnötter, hela naturella
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk salt

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Sprid ut cashewnötterna på en ugnsplåt. Tänk på att cashewnötterna inte får läggas för tätt. Då är det bättre att rosta i flera omgångar.
  2. Stänk lite vatten på nötterna, antingen med en blomspruta eller för hand. Vänd om nötterna så att de är lite fuktiga runt om. Strö salt över. Vänd om så att det blandas ordentligt.
  3. Rosta nötterna i ca 10-15 minuter i mitten av ugnen. Rör om bland nötterna cirka var 5:e minut. Tänk på att inte rosta nötterna för länge, då det är bättre att rosta dem för lite än för mycket. Rostningstiden varierar även från ugn till ugn.
  4. Cashewnötterna blir lite mjuka när de blir varma så gå mer på färgen än hårdheten för att avgöra när de är färdiga.
  5. Låt svalna helt på ugnsplåten och häll sedan i tättslutande burk och förvara i skafferi.

Fler bilder på Rostade cashewnötter

Bild 2 av Rostade cashewnötter

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.0/5 (2 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Godis

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.