Recept på stuvade morötter som passar väldigt bra till husmanskost som t.ex. köttbullar och kokt potatis.
Kategori: Tillbehör Publicerat: 2011-08-15 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 4 portioner.
Tid: .
Ingredienser
4 morötter
vatten
salt
Stuvning
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 msk margarin
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar
Tillaga så här
Skala morötterna om de inte är färska. Skär de sedan i slantar och koka dem i lätt saltat vatten tills de nätt och jämnt är mjuka, ca 10 minuter, men tiden kan variera. Häll bort vattnet.
Blanda vetemjölet med 1 dl mjölk i en kastrull.
Blanda i resten av mjölken tillsammans med margarin, salt och vitpeppar.
Koka 3-5 minuter. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
Blanda ner de kokta morötterna i stuvningen och servera.
TipsBlev stuvningen för tunn kan man vispa ut lite vetemjöl i kall mjölk och tillsätt lite i taget under omrörning tills rätt konsistens uppnås. Blev morotsstuvningen för tjockt kan man tillsätta mer mjölk.
Fler bilder på Stuvade morötter
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!