Stuvade morötter

Stuvade morötter

Recept på stuvade morötter som passar väldigt bra till husmanskost som t.ex. köttbullar och kokt potatis.

Kategori: Tillbehör
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 4 morötter
  • vatten
  • salt
Stuvning
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk margarin
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillaga så här

  1. Skala morötterna om de inte är färska. Skär de sedan i slantar och koka dem i lätt saltat vatten tills de nätt och jämnt är mjuka, ca 10 minuter, men tiden kan variera. Häll bort vattnet.
  2. Blanda vetemjölet med 1 dl mjölk i en kastrull.
  3. Blanda i resten av mjölken tillsammans med margarin, salt och vitpeppar.
  4. Koka 3-5 minuter. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
  5. Blanda ner de kokta morötterna i stuvningen och servera.
Tips
    Blev stuvningen för tunn kan man vispa ut lite vetemjöl i kall mjölk och tillsätt lite i taget under omrörning tills rätt konsistens uppnås. Blev morotsstuvningen för tjockt kan man tillsätta mer mjölk.

    Fler bilder på Stuvade morötter

    Detta recept har inga fler bilder.

    Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

    Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

    Skicka kommentar

    Säkerhetskod Kod:

     

    Dela detta recept

    Sätt betyg

    • Just nu 4.00/5
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5

    Betyg: 4.0/5 (6 röster)

    Fler recept i denna kategori

    Se alla recept i Tillbehör

     

     


     

    Tack

    Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.