Lyxig pasta med tryffelolja, pinjenötter och parmesan. Sätter guldkant på vilken dag som helst.
Kategori: Pasta Publicerat: 2020-07-03 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 2 portioner.
Tid: .
Ingredienser
1,5 tsk tryffelolja
40 g smör
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
40 g pinjenötter
250 g pasta
1 dl riven parmesan
Svartpeppar
Några kvistar persilja, färsk eller 1 msk fryst
Tillaga så här
Smält smör och olivolja i en vid stekpanna på svag värme.
Tillsätt vitlöksklyftan fint skivad i det smälta smöret. Låt allt dra några minuter och ta sedan bort stekpannan från värmen. Häll ner tryffeloljan. Smaka av så att det smakar tryffel, men inte för starkt. Tillsätt eventuellt mer tryffelolja.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet i välsaltat vatten. Spara 1dl av kokvattnet i en kopp när du häller bort pastavattnet.
Medan pastan kokar: Rosta pinjenötterna i en ren och torr stekpanna på medelhög värme. Rör om ofta och ta bort från värmen när pinjenötterna fått fin färg.
Blanda ner tryffelsmöret i den varma pastan. Blanda även ner 1dl av pastavattnet, den rivna parmesanen samt persiljan. Rör om och vänta tills pastan dragit åt sig den mesta av vätskan och parmesanen smält. Smaka sedan av med svartpeppar.
Servera tryffelpastan i djupa tallrikar och strö över rikligt med pinjenötter och gärna en ytterligare persiljekvist som dekoration. Eventuellt även lite ytterligare riven parmesan.
Fler bilder på Tryffelpasta med pinjenötter
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!