Chili sin carne

Chili sin carne

En vegetarisk variant på chili con carne. Denna chili sin carne är enkel att laga och räcker till många.

Kategori: Vegetariskt
Publicerat:
Uppdaterat: 2025-01-23
Författare:

Mängd: 5-6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 300 g quornfärs eller sojafärs
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm chilipulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk japansk soja
  • 1 förpackning krossade tomater (400g)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås
  • 1 stor paprika
Till servering
  • persilja
  • mjukt bröd
  • sallad

Tillaga så här

  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Fräs löken i oljan i en gjutjärnsgryta. Pressa ner vitlöksklyftorna och fräs tills det mjuknar ordentligt.
  3. Tillsätt färsen, vatten, chilipulver, paprika, svartpeppar, salt och soja och låt det fräsa någon minut.
  4. TIllsätt krossade tomaterna och smulad buljongtärning och låt koka ihop på svag värme. Ju längre desto bättre, men helst åtminstone 15 minuter.
  5. Dela, kärna ur och hacka paprikan under tiden. Tillsätt paprikan och vita bönorna och koka 5 minuter.
  6. Smaka av med mer kryddor eller salt, om det behövs.
  7. Servera gärna med persilja, sallad och ett gott bröd.

Fler bilder på Chili sin carne

Bild 2 av Chili sin carne Bild 3 av Chili sin carne

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.