Chili sin carne
En vegetarisk variant på chili con carne. Denna chili sin carne är enkel att laga och räcker till många.
Kategori:
VegetarisktPublicerat:
2011-07-25Uppdaterat:
2025-01-23Författare:
Daniel Lind
Mängd: 5-6 portioner.
Tid: .
Ingredienser
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk rapsolja
- 300 g quornfärs eller sojafärs
- 0,5 dl vatten
- 0,5 tsk salt
- 1 krm chilipulver
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk japansk soja
- 1 förpackning krossade tomater (400g)
- 1 köttbuljongtärning
- 2 burkar vita bönor i tomatsås
- 1 stor paprika
Till servering
Tillaga så här
- Skala och hacka löken fint.
- Fräs löken i oljan i en gjutjärnsgryta. Pressa ner vitlöksklyftorna och fräs tills det mjuknar ordentligt.
- Tillsätt färsen, vatten, chilipulver, paprika, svartpeppar, salt och soja och låt det fräsa någon minut.
- TIllsätt krossade tomaterna och smulad buljongtärning och låt koka ihop på svag värme. Ju längre desto bättre, men helst åtminstone 15 minuter.
- Dela, kärna ur och hacka paprikan under tiden. Tillsätt paprikan och vita bönorna och koka 5 minuter.
- Smaka av med mer kryddor eller salt, om det behövs.
- Servera gärna med persilja, sallad och ett gott bröd.
Fler bilder på Chili sin carne
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar