Curry Quorn

Curry Quorn

Krämig quorn-gryta med äpple och curry som tillagas snabbt och serveras med ris.

Kategori: Vegetariskt
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4-5 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 syrligt äpple
  • 2 msk rapsolja
  • 1,5 msk curry
  • 300 gram Quornbitar
  • 2 + 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 buljongtärning
  • 1,5 msk maizena-mjöl
  • 0,5 krm chilipeppar
  • 1-2 krm salt
Till servering
  • 4 portioner ris, t.ex. basmati
  • 250 gram körsbärstomater

Tillaga så här

  1. Skala och hacka gul lök fint.
  2. Skala och skär äpplet i tärningar.
  3. Fräs lök och curry i rapsoljan i en gjutjärnsgryta under i några minuter. Häll ner äppelbitarna och quornbitarna och bryn ytterligare några minuter.
  4. Häll ner 2 dl vatten, grädde och buljongtärningen. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
  5. Red av maizena-mjölet i 1 dl vatten och häll ner det i grytan. Låt koka ytterligare 5 minuter.
  6. Smaka av grytan med chilipeppar och salt.
  7. Servera currygrytan med ris och körsbärstomater.
Tips! Vill ni göra grytan med kött går det utmärkt att byta ut quorn-bitarna mot kyckling (t.ex. kycklingbröst) skuren i tärningar.

Fler bilder på Curry Quorn

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.3/5 (3 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Vegetariskt

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.