Marockansk gryta med kikärtor och saffran

Marockansk gryta med kikärtor och saffran

God vegetarisk gryta med kikärtor som passar till helgmiddag. Passar både vuxna och barn och blir lyxig med saffran.

Kategori: Vegetariskt
Publicerat:
Författare:

Mängd: 6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 1 lök
  • 1 stor morot
  • 1 kålrot (ca 130 gram)
  • 0,5 krm chilipeppar
  • 2 msk olja till stekning
  • 0,5 paket saffran
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 vegetarisk buljongtärning
  • 1 burk krossade tomater
  • 4 dl kokta kikärtor
  • 1,5 dl torkade aprikoser
  • 1 squash (ca 200 gram)
  • 0,5 paket fryst persilja

Tillaga så här

  1. Skär löken i klyftor, kålroten i små tärningar och moroten i tunna slantar.
  2. Häll oljan i en gjutjärnsgryta. Strö över saffran, spiskummin och ingefära. Låt fräsa 2 minuter. Lägg i kålrot, morot och lök. Fräs ytterligare 5 minuter.
  3. Häll på de krossade tomaterna och smula ner buljongtärningen. Späd med 2 dl vatten. Småkoka i 10 minuter.
  4. Skär squashen i skivor och dela sedan skivorna i halvmånar. Lägg i kikärtor, squash och halverade aprikoser. Låt koka ytterligare 5 minuter. Häll ner persiljan.
  5. Servera med couscous som tillagas enligt receptet på paketet.

Fler bilder på Marockansk gryta med kikärtor och saffran

Bild 2 av Marockansk gryta med kikärtor och saffran

Diskussion och synpunkter (2 kommentarer)

Daniel Lind skrev 2021-01-26: Tack för din fråga. Det går säkert att göra denna rätt med kyckling, men jag tycker den blir så god med kikärtor att jag aldrig gjort den på annat sätt.

bjorn.c.wernersson skrev 2021-01-26: kan man göra det med kyckling?

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.