Tjockpannkaka

Tjockpannkaka

Den klassiska pannkakan i ugn som går snabbt att laga och älskas av barnen.

Kategori: Vegetariskt
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 3,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 9 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 4 msk margarin
  • Långpanna, ca 30x40cm
Till servering
  • Sylt och grädde eller gräddglass

Tillaga så här

  1. Sätt in långpannan i den kalla ugnen och sätt den på 225 grader.
  2. Blanda vetemjöl, salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa till en jämn smet.
  3. Blanda ner resten av mjölken.
  4. Knäck äggen och häll ner dem. Vispa smeten jämn.
  5. Klicka ut margarinet på långpannan inne i ugnen och låt det smälta.
  6. Ta ut långpannan. Fördela margarinet jämnt över bottnen av långpannan.
  7. Häll ner pannkakssmeten i långpannan. Sätt in i mitten av ugnen. Grädda tills pannkakan stannat, ca 25 minuter.
  8. Ta ut ugnspannkakan och skär den i bitar.
  9. Servera ugnspannkaka med sylt och grädde eller glass.

Fler bilder på Tjockpannkaka

Bild 2 av Tjockpannkaka

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.0/5 (1 röst)

Fler recept i denna kategori

Tacopaj
Chili sin carne
Curry Quorn
Morotsbiffar med hamburgerbröd
Rödbetspaj med spenat, fetaost och linser
Se alla recept i Vegetariskt

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.