Kryddig linsgryta med spenat

Kryddig linsgryta med spenat

Nyttig indisk husmanskost i en snabblagad linsgryta med spenat och ris.

Kategori: Vegetariskt
Publicerat:
Uppdaterat: 2022-08-12
Författare:

Mängd: 4-5 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 3 dl röda linser
  • 250 g djupfryst spenat
  • 0,5 krm chilipeppar
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 dl vatten
  • 1 dl rapsolja (eller annan matolja)
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 1 msk garam masala

Tillaga så här

  1. Skölj linserna i vatten. Blanda linser, spenat, chilipeppar, salt, gurkmeja och 5 dl vatten i en medelstor kastrull. Låt koka upp och koka i ca 10 minuter.
  2. Häll rapsoljan i en större kastrull eller gjutjärnsgryta och fräs däri de två pressade vitlöksklyftorna. Låt vitlöken bli brun, men inte bränd.
  3. Häll över linsblandningen i vitlöksoljan. Fräs allt i 5-10 minuter. Spenaten får gärna bli brunaktig, men det gör inget om den inte blir det. Kom ihåg att röra om så att inte spenaten bränns fast.
  4. Späd linsgrytan med 2 dl vatten så att den blir såsig. Krydda med garam masala och koka i ca 5 minuter.
  5. Servera grytan med t.ex. vår rödbetshummus och kokt ris.

Fler bilder på Kryddig linsgryta med spenat

Bild 2 av Kryddig linsgryta med spenat Bild 3 av Kryddig linsgryta med spenat

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.