Pastagryta med kikärtor och bönor

Pastagryta med kikärtor och bönor

Krämig allt-i-ett-gryta där pastan kokas direkt i kastrullen med pastasåsen som görs på kikärtor och bönor.

Kategori: Vegetariskt
Publicerat:
Uppdaterat: 2020-01-20
Författare:

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk matolja
  • 200 g färdigkokta kidney-bönor
  • 300 g färdigkokta kikärtor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 250 g körsbärstomater
  • 7 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk basilika
  • 0,5 msk torkad timjan
  • 1 krm chilipeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 300 g pasta

Tillaga så här

  1. Hacka löken och fräs den i en gryta i oljan. Pressa vitlöken och fräs den med.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärning, matlagningsgrädde, tomatpuré och pasta. Låt koka under lock 5 minuter.
  3. Blanda ner kikärtor, kidneybönor och körsbärstomater. Smaka av med salt, peppar, basilika, chilipeppar och timjan. Låt koka under lock i ca 10 minuter eller tills pastan är klar. Tillsätt eventuellt vatten om det behövs under kokningen.
  4. Låt stå och svalna av något innan servering så drar pastan in lite mer av vätskan.

Fler bilder på Pastagryta med kikärtor och bönor

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.2/5 (5 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Vegetariskt

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.