Thaigryta med sötpotatis och kikärtor

Bild på receptet saknas.

Vegansk rätt på kikärtor och sötpotatis med härliga smaker från lime, röd curry och kokosmjölk.

Kategori: Vegetariskt
Författare:

Mängd: 4-5 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 gul lök
  • 2 st stora sötpotatis
  • 1 burk krossade tomater
  • 1,5 dl vatten
  • 400 g konserverad kokosmjölk
  • 400 g kikärtor (utan lag)
  • 3 msk riven ingefära
  • 1 röd chili
  • 150 gram babyspenat
  • 1 lime
Tillbehör
  • Basmatiris

Tillaga så här

  1. Skala och tärna sötpotatisen i 1x1 cm stora bitar. Finhacka löken.
  2. Fräs finhackad lök och currypastan i rapsoljan i en gjutjärnsgryta. Blanda ner potatisen tillsammans med löken efter någon minut. Låt fräsa 3-4 minuter och tillsätt sedan tomatkrossen tillsammans med vatten. Låt detta koka upp och sänk sedan värmen. Låt grytan puttra under lock tills sötpotatisen är mjuk, ca 15 minuter.
  3. Häll i kokosmjölk, kikärtor, riven ingefära samt finhackad och urkärnad chili. Låt allt få koka upp.
  4. Vänd ner babyspenat och rör om. Låt allt puttra ihop några minuter och dra sedan bort från värmen.
  5. Pressa ner limesaften från limen och rör om.
  6. Servera den härliga grytan med kokt basmatiris.

Fler bilder på Thaigryta med sötpotatis och kikärtor

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.