Broccolipaj med keso och fejkon

Broccolipaj med keso och fejkon

En broccolipaj med fejkon och både färskost och lagrad ost i fyllningen. Pajen färgas vackert guldgul med gurkmeja.

Kategori: Vegetariskt
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4-5 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g margarin eller smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:
  • 140 g fejkon (vegetariska bitar á la bacon)
  • 250 g frysta broccolibuketter
  • 1 st gul lök
  • 1 msk margarin till stekning
  • salt och peppar
  • 250 g keso, sk cottage cheese eller färskost
  • 1 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 dl riven stark ost

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och förgrädda pajskalet i 10-15 min i ugnen.
  3. Koka broccolin någon minut.
  4. Skala och hacka löken och fräs den i margarin tillsammans med fejkonet. Tillsätt broccolin och salta och peppra.
  5. Fördela broccoliblandningen i pajskalet. Blanda keson med mjölk, ägg och gurkmeja. Häll blandningen i skalet.
  6. Strö över osten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 30 min.

Fler bilder på Broccolipaj med keso och fejkon

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.