Broccolipaj med keso och fejkon

Broccolipaj med keso och fejkon

En broccolipaj med fejkon och både färskost och lagrad ost i fyllningen. Pajen färgas vackert guldgul med gurkmeja.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Vegetariskt

Mängd: 4-5 portioner.

Tid: .

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 g margarin eller smör
2 msk vatten

Fyllning:
140 g fejkon (vegetariska bitar á la bacon)
250 g frysta broccolibuketter
1 st gul lök
1 msk margarin till stekning
salt och peppar
250 g keso, sk cottage cheese eller färskost
1 dl mjölk
3 st ägg
1 tsk gurkmeja
1 dl riven stark ost

Tillaga så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda mjöl och margarin till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och förgrädda pajskalet i 10-15 min i ugnen.
3. Koka broccolin någon minut.
4. Skala och hacka löken och fräs den i margarin tillsammans med fejkonet. Tillsätt broccolin och salta och peppra.
5. Fördela broccoliblandningen i pajskalet. Blanda keson med mjölk, ägg och gurkmeja. Häll blandningen i skalet.
6. Strö över osten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 30 min.

Fler bilder på Broccolipaj med keso och fejkon

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Rödbetspaj med spenat, fetaost och linser
Vegetarisk quorngryta med ris
Pastagratäng med vegfärs
Tacopaj
Pastagryta med kikärtor och bönor

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.