Vegetarisk quorngryta med ris

Vegetarisk quorngryta med ris

En snabb alltiett-gryta med quorn och ris som är både nyttig och räcker till matlådor.

Kategori: Vegetariskt
Inlagd:
Av:

Mängd: 4-6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • Riset:
  • 3 dl vanligt långkorning ris
  • 0,5 tsk salt
  • Köttgrytan:
  • 1 stor lök
  • 2 msk margarin
  • 1 tsk curry
  • 2 krm paprikapulver
  • 300 g Quornfärs
  • 1 vegetarisk buljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 1 msk chilisås (eventuellt)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm italiensk salladskrydda
  • 2 dl djupfrysta ärtor

Tillaga så här

  1. Koka riset med saltet enligt förpackningens anvisningar.
  2. Skala och hacka lök.
  3. Smält margarinet i en gjutjärnsgryta eller annan stor kastrull.
  4. Tillsätt curry och paprikapulver i margarinet.
  5. Fräs löken i margarinblandningen på medelvärme. Rör med trägaffel.
  6. Höj värmen och smula ner quorn-färsen.
  7. Tillsätt buljongtärningen och häll på vatten så det blir en sås.
  8. Låt såsen småkoka i 5 minuter.
  9. Smaksätt med chilisås, salt och kryddor.
  10. Tillsätt ärtorna.
  11. Blanda ner riset i grytan och rör om.
  12. Servera direkt ur grytan!

Fler bilder på Vegetarisk quorngryta med ris

Bild 2 av Vegetarisk quorngryta med ris Bild 3 av Vegetarisk quorngryta med ris Bild 4 av Vegetarisk quorngryta med ris

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Fler recept i denna kategori

Kinafärs wok
Snabb böngryta på kidneybönor och fetaost
Kikärtsgryta med potatis och curry
Tjockpannkaka
Quorn i krämig ajvar med matvete

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.