Vegetarisk quorngryta med ris

Vegetarisk quorngryta med ris

En snabb alltiett-gryta med quorn och ris som är både nyttig och räcker till matlådor.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Vegetariskt

Mängd: 4-6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

Riset:
3 dl vanligt långkorning ris
0,5 tsk salt

Köttgrytan:
1 stor lök
2 msk margarin
1 tsk curry
2 krm paprikapulver
300 g Quornfärs
1 vegetarisk buljongtärning
3 dl vatten
1 msk chilisås (eventuellt)
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm italiensk salladskrydda
2 dl djupfrysta ärtor

Tillaga så här

1. Koka riset med saltet enligt förpackningens anvisningar.
2. Skala och hacka lök.
3. Smält margarinet i en gjutjärnsgryta eller annan stor kastrull.
4. Tillsätt curry och paprikapulver i margarinet.
5. Fräs löken i margarinblandningen på medelvärme. Rör med trägaffel.
6. Höj värmen och smula ner quorn-färsen.
7. Tillsätt buljongtärningen och häll på vatten så det blir en sås.
8. Låt såsen småkoka i 5 minuter.
9. Smaksätt med chilisås, salt och kryddor.
10. Tillsätt ärtorna.
11. Blanda ner riset i grytan och rör om.
12. Servera direkt ur grytan!

Fler bilder på Vegetarisk quorngryta med ris

Bild 2 av Vegetarisk quorngryta med ris Bild 3 av Vegetarisk quorngryta med ris Bild 4 av Vegetarisk quorngryta med ris

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Kikärtsgryta med potatis och curry
Pastagryta med kikärtor och bönor
Kikärtsgryta med curry
Morotsbiffar med hamburgerbröd
Broccoligratäng

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.