Spenatpaj

Spenatpaj

En vegetarisk spenatpaj på olivolja och fetaost som gör att pajen känns fräsch och är lätt att baka ut.

Kategori: Vegetariskt
Publicerat:
Författare:

Mängd: 4-6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

Till pajdegen
  • 6 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl olivolja
  • 1,5 dl vatten
  • 250 gram fryst spenat
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 150 gram fetaost
  • 1 dl hackad dill
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda samman vetemjöl, salt, olivolja och vatten till en deg i en bunke.
  3. Koka spenaten i 5 minuter om den inte redan är förkokt.
  4. Skala och hacka löken. Fräs den i en stekpanna i olivoljan. Tag stekpannan från plattan och smula ner fetaosten tillsammasn med dillen och spenaten i pannan.
  5. Vispa äggen lätt och blanda ner i pannan. Spara en matsked ägg till pensling av pajen. Krydda med salt och peppar.
  6. dela pajdegen i två halvor, där den ena gärna får vara lite större än den andra. Bred ut den större delen i en pajform och se till att degen även täcker kanterna.
  7. Häll i spenatblandningen och vik in kanterna om det blev något överhäng.
  8. Kavla ut den mindre degen och lägg den som ett lock över pajen. Pensla med det som blev över från de vispade äggen.
  9. Grädda i mitten av ugnen 35 minuter.

Fler bilder på Spenatpaj

Bild 2 av Spenatpaj

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.