Havrerutor i långpanna

Havrerutor i långpanna

Knäckiga havrerutor i långpanna - sega och smöriga, nästan som kolakakor.

Kategori: Fikabröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 30 stycken.

Tid: .

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 200 gram smör
  • 2dl strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk ljus sirap
  • 1,5 tsk bakpulver

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda havregryn och smält smör i en bunke.
  3. Blanda i resten av ingredienserna och rör om.
  4. Täck en långpanna (ca 30x40 cm) med bakplåtspapper.
  5. Fördela smeten långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Den ska ha börjat "falla ihop" innan du tar ut den.
  6. Låt svalna något innan du skär upp kakan i rutor.

Fler bilder på Havrerutor i långpanna

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (3 kommentarer)

Anton skrev 2022-02-22: Jag bakade dessa med mina barn och de älskade dem, jag använde 1/2 dl honung.

Birgitta Andersson skrev 2021-07-19: De är supergoda. Jag tillsätter 1/2 tsk salt och russin och de blir ännu godare.

Inga-lill Garver skrev 2021-06-23: Dessa har jag bakat och kan varmt rekommendera dem. Supergoda och världens lättasteR

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.70/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.7/5 (81 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Fikabröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.