Havrerutor i långpanna
Knäckiga havrerutor i långpanna - sega och smöriga, nästan som kolakakor.
Kategori:
FikabrödPublicerat:
2019-02-26Författare:
Daniel Lind
Mängd: 30 stycken.
Tid: .
Ingredienser
- 6 dl havregryn
- 200 gram smör
- 2dl strösocker
- 3 msk vetemjöl
- 3 msk ljus sirap
- 1,5 tsk bakpulver
Tillaga så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda havregryn och smält smör i en bunke.
- Blanda i resten av ingredienserna och rör om.
- Täck en långpanna (ca 30x40 cm) med bakplåtspapper.
- Fördela smeten långpannan och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Den ska ha börjat "falla ihop" innan du tar ut den.
- Låt svalna något innan du skär upp kakan i rutor.
Fler bilder på Havrerutor i långpanna
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!
Skicka kommentar