Äppelmuffins med crumble

Äppelmuffins med crumble

Smarriga äppelmuffins som toppats med crumble. Försvinnande goda!

Kategori: Fikabröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 8-16 muffins.

Tid: .

Ingredienser

  • 3 dl skalade och tärnade äppelbitar
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 125g smält smör eller margarin
  • (+Eventuell smaksättning såsom lite rivet citronskal, 1 tsk kanel eller kardemumma)
Crumble
  • 30 g margarin
  • 2 msk strösocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk vatten

Tillaga så här

  1. Smält 1/2 dl av sockret i en kastrull tillsammans med äppelbitarna. Rör ev ned lite rivet citronskal, kanel eller kardemumma som smaksättning.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk.
  3. Blanda de resterande torra ingredienserna och rör ned i smeten tillsammans med fettet.
  4. Vänd ner äppelröran i smeten och fyll sedan muffinsformarna till 2/3.
  5. Nyp ihop ingredienserna till crumble och strössla över muffinsarna.
  6. Grädda dina äppelmuffins i mitten av ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Fler bilder på Äppelmuffins med crumble

Bild 2 av Äppelmuffins med crumble

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.0/5 (6 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Fikabröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.