Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Lägga in rödbetor är lätt med detta recept och de blir riktigt goda.

Kategori: Tillbehör
Publicerat:
Författare:

Mängd: 2 burkar.

Tid: .

Ingredienser

  • 0.5 kg rödbetor
  • 2 liter vatten till kokningen
Inläggningslag
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten

Tillaga så här

  1. Rengör rödbetorna under vatten. Koka dem sedan mjuka i en kastrull. Det tar 20-50 minuter beroende på storlek på rödbetorna.
  2. Skiva rödbetorna och lägg den i en väl rengjord glasburk.
  3. Koka upp ättika, socker och vatten och häll den lagen över rödbetorna i burken. Se till att lagen täcker rödbetorna.
  4. Sätt på locken och ställ rödbetorna kallt. De är färdiga att ätas efter ungefär två dygn.
Tips! Små rödbetor kan läggas in hela!
    Hållbarhet
      Inlagda rödbetorna håller sig upp till 12 månader om de förvaras i kylskåp eller sval i lufttäta glasburkar.

      Fler bilder på Inlagda rödbetor

      Detta recept har inga fler bilder.

      Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

      Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

      Skicka kommentar

      Säkerhetskod Kod:

       

      Dela detta recept

      Sätt betyg

      • Just nu 4.00/5
      • 1
      • 2
      • 3
      • 4
      • 5

      Betyg: 4.0/5 (7 röster)

      Fler recept i denna kategori

      Se alla recept i Tillbehör

       

       


       

      Tack

      Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.