Stekt sparris med örtkrutonger

Stekt sparris med örtkrutonger

Vitlöksstekta krutonger som blandas med örter och parmesan innan de strösslas över den stekta färska sparrisen.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Tillbehör

Mängd: 4 portioner.

Tid: .

Ingredienser

Örtkrutonger
2 skivor vitt bröd
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1/2 dl hackade blandade örter (t ex. Örtkryddor Provençale)
1/2 dl finriven vällagrad hårdost (t.ex. parmesan)

Sparris
500 g färsk grön sparris
1 msk olivolja
salt

Tillaga så här

1. Tag bort eventuella kanter och smula brödet. Stek brödsmulorna krispiga i olivolja i en väl rengjord stekpanna.
2. Tillsätt pressad vitlöken och stek ytterligare 2 minuter.
3. Lägg krutongerna i en skål och låt dem svalna. Blanda med örter och ost.
4. Skär bort den nedre hårda delen på sparrisen.
5. Stek sparrisen i olivolja 3-4 minuter. Vänd dem ofta och salta på slutet.
6. Lägg sparrisen på ett fint fat och strö över krutongerna vid servering.

Fler bilder på Stekt sparris med örtkrutonger

Bild 2 av Stekt sparris med örtkrutonger Bild 3 av Stekt sparris med örtkrutonger

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Äppelmos
Tacosås
Lingonsylt
Stuvade morötter
Barnens vitkålssallad

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.