Alfalfagroddar är en enkel ersättare till sallad och samtidigt en bra källa till vitaminer och innehåller kostfibrer.
Kategori: Tillbehör Publicerat: 2022-09-28 Författare:
Daniel Lind
Mängd: 1 liter groddar.
Tid: .
Ingredienser
1/2 dl alfalfafrön
Tillaga så här
Lägg fröna i en kastrull eller stor burk (större än 1 liter). Häll på vatten tills det är någon centimeter över fröna och låt dem ligga i blöt. Helst under natten, men minst 6 timmar. Lägg locket på och ställ mörkt och i sval rumstemperatur (ca 20 grader).
Häll av blötläggningsvattnet i en sil och skölj fröna noga. Låt vattnet riktigt rinna av och häll sedan tillbaka fröna i kastrullen/burken. Ställ tillbaka på samma mörka ställe. (Fröna groddar bättre i mörker.)
Skölj groddarna minst två gånger per dag i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt.
Efter 3 dagar är de färdiga. Du kan nu ställa dem i ett ljust fönster några timmar, så bildar de klorofyll och blir lite gröna, men detta är inget krav.
Alfalfagroddar bör förvaras i kylskåp vid högst 4 grader. Vid rätt förvaring klarar de sig i maximalt ca 10 dagar. Skölj dem gärna innan du ska använda dem.
Fler bilder på Alfalfagroddar
Detta recept har inga fler bilder.
Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)
Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!