Kasslergratäng med grönsaker och ris

Kasslergratäng med grönsaker och ris

Gratäng med kassler, grönsaker och ris med smak av curry och ananas.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Kött

Mängd: 8.

Tid: .

Ingredienser

6 dl långkorningt ris (matris)
1 köttbuljongtärning

500 g kassler
1 gul lök
1 grön paprika
3 tomater
1 burk ananasringar

Sås:
3 dl grädde
1 ask (400 g) skinkost
4 dl mjölk
3 tsk curry
1/2 tsk salt

Tillaga så här

1. Koka riset med köttbuljongtärningen.
2. Skär kasslern i strimlor och fräs den i stekpanna med den hackade löken.
3. Hacka paprikan, skär tomatern i bitar och dela ananasringarna i mindre bitar. Blanda ner i stekpannan tillsammans med kasslern och låt det värmas en aning.
4. Blanda kasslern och grönsakerna med det färdigkokta riset och häll allt i en större ugnsfast form.
5. Blanda grädden, skinkosten och mjölk i en bunke. Salta och krydda med curry. Häll såsen över ugnsformen och blanda om lätt.
6. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 30 minuter tills det fått fin färg.

Fler bilder på Kasslergratäng med grönsaker och ris

Bild 2 av Kasslergratäng med grönsaker och ris

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Köttfärsgratäng
Kålpudding
Grekisk pytt
Gratäng med köttfärs och ris
Grekisk köttfärslimpa med tomatsalsa

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.