Grekisk pytt

Grekisk pytt

En festlig ugnsrätt med fläskfilé och rotsaker.

Kategori: Kött
Inlagd:
Av:

Mängd: 6-8 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 2 kg potatis
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 2 röda lökar
  • 1 ask cocktailtomater
  • 2 fläskfiléer (à ca 500g)
  • 1 paket fetaost (200g)
  • 1-2 tsk flingsalt
Marinad
  • 1,5 dl rapsolja
  • 1,5 dl soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt

Tillaga så här

  1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor.
  2. Blanda marinaden och lägg fläskfilé-skivorna i marinaden i minst 6 timmar. Gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Skala och klyfta potatisen.
  5. Skär paprikan i bitar och rödlöken i klyftor.
  6. Blanda paprikabitarna och lökklyftorna med potatisen.
  7. Häll några matskedar olivolja över rotsakerna och rör om.
  8. Fördela rotsakerna jämnt i en djup ugnsform.
  9. Låt fläskfilén rinna av och lägg fläskfilén ovanpå rotsakerna.
  10. Dela cocktail-tomaterna i två delar och lägg dem mellan fläskfiléerna.
  11. Strö över flingsalt.
  12. Lägg in mitt i ugnen i 35 minuter.
  13. Ta ut ur ugnen och smula över fetaosten över pytten innan serveringen.
  14. Servera med en god tzatziki!

Fler bilder på Grekisk pytt

Bild 2 av Grekisk pytt

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Fler recept i denna kategori

Korvstroganoff, gräddig
Enkla köttfärsbiffar
Gryta med curryris och korv
Köttfärsgratäng
Korvstroganoff

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.