Grekisk pytt

Grekisk pytt

En festlig ugnsrätt med fläskfilé och rotsaker.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Kött

Mängd: 6-8 portioner.

Tid: .

Ingredienser

2 kg potatis
1 gul paprika
1 röd paprika
2 röda lökar
1 ask cocktailtomater
2 fläskfiléer (à ca 500g)
1 paket fetaost (200g)
1-2 tsk flingsalt

Marinad
1,5 dl rapsolja
1,5 dl soja
1 tsk sambal oelek
3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt

Tillaga så här

1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor.
2. Blanda marinaden och lägg fläskfilé-skivorna i marinaden i minst 6 timmar. Gärna över natten.
3. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Skala och klyfta potatisen.
5. Skär paprikan i bitar och rödlöken i klyftor.
6. Blanda paprikabitarna och lökklyftorna med potatisen.
7. Häll några matskedar olivolja över rotsakerna och rör om.
8. Fördela rotsakerna jämnt i en djup ugnsform.
9. Låt fläskfilén rinna av och lägg fläskfilén ovanpå rotsakerna.
10. Dela cocktail-tomaterna i två delar och lägg dem mellan fläskfiléerna.
11. Strö över flingsalt.
12. Lägg in mitt i ugnen i 35 minuter.
13., Ta ut ur ugnen och smula över fetaosten över pytten innan serveringen.
14. Servera med en god tzatziki!

Fler bilder på Grekisk pytt

Bild 2 av Grekisk pytt

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Köttfärspaj enkel
Kålpudding
Kålgryta som smakar kåldolmar
Skink-crêpes
Skinkgratäng med tomater

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.