Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

Äppelpaj med knäckig pajdeg. Enkelt, snabbt och en absolut favorit bland både vuxna och barn.

Kategori: Efterrätt
Publicerat:
Uppdaterat: 2021-09-28
Författare:

Mängd: 6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 5 stora äpplen
  • 150 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 2 msk mjölk

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i kastrull.
  3. Blanda havregryn, socker, sirap, vetemjöl och bakpulver i en bunke.
  4. Blanda i mjölk och det smälta smöret.
  5. Skala och skiva äpplena.
  6. Lägg äppelskivorna jämnt i en pajform.
  7. Klicka ut pajdegen över äpplena.
  8. Grädda äppelpajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pajen skall bli välgräddad och knäckig.
  9. Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller gräddglass.

Fler bilder på Knäckig äppelpaj

Bild 2 av Knäckig äppelpaj

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.07/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.1/5 (15 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Efterrätt

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.