Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

Äppelpaj med knäckig pajdeg. Absolut favorit bland både vuxna och barn.

Inskickat av: | Inlagd:
Kategori: Efterrätt

Mängd: 6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

5 stora äpplen
150 g margarin
3 dl havregryn
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 dl ljus sirap
2 msk mjölk

Tillaga så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält margarinet i kastrull eller i mikrovågsugn.
3. Blanda havregryn, socker, sirap, vetemjöl, sirap och bakpulver i en bunke.
4. Blanda i mjölk och det smälta margarinet.
5. Skala och skiva äpplena.
6. Lägg äpplena i en pajform.
7. Klicka ut pajdegen över äpplena.
8. Grädda äppelpajen mitt i ugnen i ca 30 minuter. Pajen skall bli välgräddad och knäckig.
9. Servera med vaniljsås, vaniljvisp eller gräddglass.

Fler bilder på Knäckig äppelpaj

Bild 2 av Knäckig äppelpaj

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Sprid detta recept

Fler recept i denna kategori

Äppelpaj
Blåbärspaj
Nutella semifreddo
Saffranspannkaka
Smulpaj med äpplen

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.