Linsgryta med spenat

Linsgryta med spenat

Nyttig indisk husmanskost i en snabblagad linsgryta med spenat och ris.

Kategori: Vegetariskt
Inlagd:
Av:

Mängd: 4-5 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 3 dl röda linser
  • 250 g djupfryst spenat
  • 0,5 krm chilipeppar
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 5 dl vatten
  • 1 dl rapsolja (eller annan matolja)
  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • 1 msk garam masala

Tillaga så här

  1. Skölj linserna i vatten. Blanda linser, spenat, chilipeppar, salt, gurkmeja och 5 dl vatten i en kastrull. Låt koka upp och koka i ca 10 minuter.
  2. Häll rapsoljan i en kastrull och fräs däri de två pressade vitlöksklyftorna. Låt vitlöken bli brun, men inte bränd.
  3. Häll över linsblandningen i vitlöksoljan. Fräs allt i 5-10 minuter. Spenaten får gärna bli brunaktig, men det gör inget om den inte blir det. Kom ihåg att röra om så att inte spenaten bränns fast.
  4. Späd linsgrytan med 2 dl vatten så att den blir såsig. Krydda med garam masala och koka i ca 5 minuter.
  5. Servera grytan med ris.

Fler bilder på Linsgryta med spenat

Bild 2 av Linsgryta med spenat

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Fler recept i denna kategori

Rödbetspaj med spenat, fetaost och linser
Pastagryta med kikärtor och bönor
Kinafärs wok
Krämig quorn med broccoli och champinjoner
Tacopaj

Byt kategori

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.