Quorn i krämig ajvar med matvete

Quorn i krämig ajvar med matvete

Helt underbar quorn-rätt med ajvar, matvete, färska champinjoner och körsbärstomater.

Kategori: Vegetariskt
Publicerat:
Uppdaterat: 2021-09-28
Författare:

Mängd: 4-5 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 300 g Quorn-bitar
  • 200 g champinjoner
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 gul lök
  • 1 burk ajvar relish mild (340 g)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt & peppar
  • 1 msk smör
Till servering
  • Matvete eller mathavre

Tillaga så här

  1. Skiva svampen.
  2. Halvera tomaterna.
  3. Skala, halvera och skiva löken tunt.
  4. Om quornbitarna är stora så skär dem i 2-3 cm stora bitar.
  5. Stek svamp, lök och vitlök i 1 msk smör i en stor stekpanna i några minuter. Blanda ner quorn och fräs några minuter till.
  6. Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, 1/2 tsk salt och 1/2 tsk peppar.
  7. Häll över och låt allt koka upp.
  8. Låt småputtra några minuter.
  9. Rör ner tomater.
  10. Servera med kokt matvete!
Tips! Rätten kan varieras genom att byta ut Quorn mot lax eller kyckling.

Fler bilder på Quorn i krämig ajvar med matvete

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.