Mandelpesto med basilika

Mandelpesto med basilika

Smakrik italiensk grön pesto med basilika, rostad sötmandel, vitlök och olivolja. Hemlagad pesto är himmelskt gott och så enkelt att göra.

Kategori: Tillbehör
Publicerat:
Författare:

Mängd: 6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1,5 dl rostad och saltad sötmandel
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 dl olivolja
  • 1 stor kruka färsk basilika
  • 1,5 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillaga så här

  1. Skala vitlöken.
  2. Mixa vitlök, saltrostad sötmandel, basilika och citronjuice tillsammans med olivolja, som du tillsätter lite i taget, i en matberedare (eller stavmixer) till en fin pesto.
  3. Blir peston för tjock några msk mer olivolja tillsättas.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Peston är klar att serveras direkt, men blir ännu godare om den får stå någon dag i kylskåp.

Fler bilder på Mandelpesto med basilika

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 5.0/5 (1 röst)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Tillbehör

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.