Potatisbakelser

Potatisbakelser

Krämig mjukkaka i långpanna som ofta kallas falsk potatisbakelse.

Kategori: Fikabröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 30 stycken.

Tid: .

Ingredienser

Botten
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 200 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
Smörkräm
  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 dl marsánsås
Garnering
  • 300 g mandelmassa
  • 2 msk kakao

Tillaga så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
  3. Blanda ner mjölk, vetemjöl, bakpulver och smält smör.
  4. Häll upp smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Vik upp kanterna något om möjligt.
  5. Grädda botten till potatisbakelserna i ugnen på 200 grader ca 15 minuter.
  6. Gör i ordning marsánsåsen medan kakan gräddas. Går utmärkt att använda kokbar sås på pulver.
  7. När kakan kallnat: blanda smält smör, florsocker och vaniljsocker. Blanda ner marsánsåsen försiktigt. Bred ut blandningen på bottnen.
  8. Riv mandelmassa direkt över kakan jämnt på fint rivjärn.
  9. Sikta kakao över kakan.
  10. Låt stelna något och skär sedan upp kakan i bitar.

Fler bilder på Potatisbakelser

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 4.5/5 (2 röster)

Fler recept i denna kategori

Kärleksmums
Chokladbollar
Havreflarn
Vetebullar med vaniljkräm
Äppelmuffins med crumble
Se alla recept i Fikabröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.