Sockerkaka

Sockerkaka

En saftig sockerkaka som kan varieras med t.ex. jordgubbar, blåbär eller kardemumma.

Kategori: Fikabröd
Publicerat:
Författare:

Mängd: 6 portioner.

Tid: .

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2,75 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smält margarin
  • 1 dl mjölk eller vatten
Smaktillsats:
  • 2 tsk vaniljsocker
eller
  • 2 tsk kardemumma
eller
  • 1 dl färska eller frysta bär, t.ex. blåbär, jordgubbar, vinbär, etc.

Tillaga så här

  1. Sätt på ugnen, 175 grader.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret eller kardemumman om du valt någon av dessa smaktillsatser. Rör ner blandningen.
  4. Tillsätt det smälta margarinet blandat med vätskan. Rör försiktigt om till en jämn smet. Använd gärna gummiskrapa.
  5. Häll smeten i den smorda och jämnt beströdda formen. Skrapa bunken väl.
  6. Strö i bären om du valt den smaktillsatsen.
  7. Grädda på galler på nedersta falsen i ugnen cirka 40 minuter.

Fler bilder på Sockerkaka

Detta recept har inga fler bilder.

Diskussion och synpunkter (0 kommentarer)

Detta recept har inga kommentarer än. Du får gärna skriva en!

Skicka kommentar

Säkerhetskod Kod:

 

Dela detta recept

Sätt betyg

  • Just nu 3.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Betyg: 3.6/5 (8 röster)

Fler recept i denna kategori

Se alla recept i Fikabröd

 

 


 

Tack

Tack! Dina kommentarer kommer att granskas inom kort.